България ще участва в Предварително споразумение за покупка (АРА) за разработването,

...
България ще участва в Предварително споразумение за покупка (АРА) за разработването,
Коментари Харесай

България се включва в предварителното споразумение на ЕК за осма COVID ваксина |

България ще участва в Предварително съглашение за покупка (АРА) за създаването, производството, закупуването и доставката на ваксина против COVID-19 за държавите-членки на Европейски Съюз, което ще се подписа сред Европейската комисия и производителя на медикаменти - Valneva Austria GmbH, стана ясно след съвещанието на Министерски съвет през днешния ден.

Valneva е европейско биотехнологично сдружение, което създава инактивирана ваксина против вируса. Това е обичайната технология за имунизиране, употребена в продължение на 60—70 години, с открити способи и висока степен на сигурност. По-голямата част от противогрипните ваксини и доста детски ваксини употребяват тази технология. Понастоящем това е единствената евентуална инактивирана ваксина в клиничните тествания против COVID-19 в Европа.

Прието бе и Постановление за осъществяване на промени на одобрените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година оптимални размери на задължения за разноски, които могат да бъдат поети през 2021 година по бюджета на Министерството на здравеопазването.

Заявеното от страната присъединяване във всички съглашения за доставка на ваксини подсигурява на българските жители достъп до цялото портфолио от ваксини, контрактувано от Европейската комисия и производителите на лекарствени артикули.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР